Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Kleine Houtstraat 10 in Haarlem 2011 DM

Kleine Houtstraat 10

2011 DM Haarlem
Vraagprijs € 1.550.000,- k.k.
023-5428408

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 194 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Projectontwikkelaars, aannemers, beleggers of kandidaten die gewoon op zoek zijn naar een bijzonder groot (woon-/werk) pand (met interessante exploitatiemogelijkheden) middenin de oude binnenstad van Haarlem, opgelet! Dit is een unieke kans!

In één van de leukste winkelstraten van...
Lees meer

Omschrijving

Projectontwikkelaars, aannemers, beleggers of kandidaten die gewoon op zoek zijn naar een bijzonder groot (woon-/werk) pand (met interessante exploitatiemogelijkheden) middenin de oude binnenstad van Haarlem, opgelet! Dit is een unieke kans!

In één van de leukste winkelstraten van Haarlem, met allerlei speciaalzaken, vind je dit zeer royale woon-/
winkelpand met een mooie frontbreedte van ruim 6 meter. Een fraai, volumineus stadspand met wellicht nog mogelijkheden om meer vierkante meters te realiseren en een grote potentie om tot iets nog mooiers (her-)ontwikkeld te worden. Hoe vaak kom je dat nu nog tegen?

In de huidige staat wordt hierbij aangeboden:

Kelder: ca. 16 m² (geen stahoogte / nu niet geheel droog).

Begane grond: ca. 145 m² (huidig gebruik winkel, magazijn en werkplaats).

Eerste verdieping: ca. 100 m² (nu in gebruik als woonruimte), ca. 43 m² (gebouw gebonden buitenruimte: dakterras), ca. 8 m² (externe bergruimte: schuur / stookhok).

Tweede verdieping: ca. 93 m² (nu in gebruik als woonruimte).

Derde verdieping: ca. 32 m² (overig inpandig: nu geen stahoogte en in gebruik als bergruimte).

Eventuele uitbreidingsmogelijkheden zullen ter plaatse van de 3e verdieping gezocht moeten worden.

Het pand is kadastraal en juridisch één geheel, dus (nog) niet gesplitst in appartementsrechten en in de gemeentelijke administratie is het pand opgenomen met één adresaanduiding. Op de begane grond is het gehele perceel bebouwd, zodat er geen tuin/erf (meer) aanwezig is. Wel is er op de eerste verdieping een groot en zonnig dakterras aanwezig. Een eventueel zelfde soort gebruik door een opvolgend eigenaar (met gezin) als gecombineerd winkel-/werk-woonhuis, binnen de verschillende mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt, behoort uiteraard tot de mogelijkheden.
Het op de verdiepingslagen gelegen woongedeelte beschikt nu over 5 slaapkamers, 2 badkamers, 2 toiletten, een ruime woonkamer, een ruime (zolder)berging en een riant en zonnig dakterras. Boven zelf bewonen en de (winkel)ruimte beneden verhuren voor (extra) inkomsten en/of pensioenvoorziening, kan ook een optie zijn. Voor de mensen die het leuk vinden om naast het wonen op deze fijne plek nog inkomsten te genereren middels een bed & breakfast, biedt het bestemmingsplan ook mogelijkheden. Daarnaast kan het pand natuurlijk ook als beleggingsobject interessant zijn dan wel professioneel geëxploiteerd worden middels de “short stay” mogelijkheid die het bestemmingsplan biedt. Op de begane grond zit ook nog een “horeca 4” bestemming dat wellicht voor sommige kandidaten ook weer wat extra (exploitatie- en gebruiks-) mogelijkheden met zich mee kan brengen. Zo zullen er ongetwijfeld nog andere leuke mogelijkheden en creatieve ideeën ten aanzien van het voorgenomen gebruik en de eventuele exploitatie bestaan, u kunt er zelf vast een mooie invulling aan geven!

EVENTUELE ANDERE MOGELIJKE TOEKOMST VOOR HET PAND:
Met ca. 145 m² op de begane grond, ca. 16 m² kelder en ca. 194 m² verdeeld over de 1e en 2e verdieping, een zeer zonnig dakterras van ca. 40 m² (West / Zuid-West) op de 1e verdieping en ca. 32 m² “overig inpandige ruimte” (net geen stahoogte) op de 3e verdieping, vraagt het pand er gewoon om, om her-ontwikkeld te worden, zoals dat in de afgelopen jaren al veelvuldig is gedaan met diverse andere panden in de straat en de directe omgeving. Het meest voor de hand liggende scenario is, dat men zal proberen een vergunning te verkrijgen om een nieuwe, bruikbare 3e verdiepingslaag en dus extra vierkante woonmeters (al dan niet met extra buitenruimte), te creëren. Op 2 (en mogelijk evt. 3) lagen zouden er dan (onder voorwaarden*) bijvoorbeeld (koop-) appartementen of verhuurbare wooneenheden voor de lange termijn danwel voor “short stay” ontwikkeld en gerealiseerd kunnen worden.
In maart 2018 is in opdracht van de toenmalige eigenaren door Ingenieursburo Stevens als voorbeeld hoe een en ander er dan mogelijk uit zou kunnen komen te zien, een schetsplan gemaakt met o.a. een aangepaste voorgevel, een nieuwe hogere kap ter plaatse van de 3e verdieping en 6 wooneenheden. Dit schetsplan is uitdrukkelijk als voorbeeld bedoeld, heeft verder geen officiële status en is als zodanig niet bij de gemeente getoetst of ingediend en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.

*Uiteraard is een toekomstige (her)ontwikkeling van het pand o.a. mede afhankelijk van het bestemmingsplan, de overige toepasselijke (gemeentelijke) bouw-, parkeer- en huisvestingsregelgeving, het verkrijgen van vergunning(en) en de specifieke omstandigheden en is een en ander geheel voor rekening en risico van de ontwikkelaar c.q. opvolgend eigenaar. De koper wordt geacht zichzelf bij de gemeente, vóór het tot stand komen van een koopovereenkomst, voldoende op de hoogte te (laten) stellen c.q. te laten informeren over de (on)mogelijkheid en de verschillende vereisten ten aanzien van zijn eigen voorgenomen gebruik c.q. ontwikkelingswens. Door verkoper danwel verkopend makelaar wordt geen enkele garantie gegeven over de praktische en juridische haalbaarheid van diverse, in deze brochure en/of in het door Ingenieursburo Stevens BV gemaakte schetsplan, vermelde voorbeelden voor eventueel gebruik, exploitatie, uitbreiding en/of ontwikkeling van het pand. Andere creatieve geesten en ondernemers zullen zo zelf hun eigen ideeën en visie hebben ten aanzien van de exploitatie en het door hen gewenste toekomstige gebruik van het pand binnen de mogelijkheden die o.a. het bestemmingsplan biedt.

DE LOCATIE EN OMGEVING:
De Kleine Houtstraat is gelegen in een A2 voetgangers-winkelgebied in het centrum van Haarlem, parallel langs de Grote Houtstraat, de A1 en bekendste winkelstraat van Haarlem. De Kleine Houtstraat wordt ook wel, hoe kan het ook anders, het kleine zusje van de Grote Houtstraat genoemd. Daar waar je in de Grote Houtstraat veel grote en internationale winkelketens vindt, zie je in de Kleine Houtstraat juist veel bijzondere en zeer diverse, lokale en al dan niet gespecialiseerde detailhandelaars, kleine boetiekjes en conceptstores, afgewisseld met leuke restaurants en cafés. De Kleine Houtstraat is in het verleden niet voor niets meerdere keren uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland! De Kleine Houtstraat mag zich ook een van de zeven “Gouden Straatjes” van Haarlem noemen, waar een zeer grote diversiteit aan winkelaanbod en bedrijvigheid te vinden is. De combinatie van de grote A1 winkelstraat met de daaromheen gesitueerde “Gouden Straatjes”, de horeca en de goede bereikbaarheid, maakt dat men vaak over Haarlem zegt dat het dé winkelstad van Nederland is. De straat is verder autoluw, dus ideaal voor winkelend publiek of om in te wonen. Laden en lossen is ’s ochtends tot 11.00 uur toegestaan. Het pand is uitstekend bereikbaar per fiets, te voet en met het openbaar vervoer. De auto is op korte loopafstand in een van de openbare parkeergarages “De Kamp” of “De Appelaar” te parkeren. Voor parkeergarage “De Kamp” is het mogelijk een eventueel parkeerabonnement af te sluiten. Het NS-station Haarlem is op ca. 10 minuten loopafstand gelegen. Op het nabijgelegen Verwulft /Gedempte Oude Gracht en/of de Turfmarkt zijn diverse bushaltes te vinden waaronder de lijn 300 van R-net richting Schiphol.

DE GEMEENTELIJKE BESTEMMING:
Het pand is in het Bestemmingsplan “Oude Stad” bestemd als “Centrum 2” (bron: ruimtelijkeplannen.nl).
Dit plan geeft aan:

Op de begane grond/kelder:
a. detailhandel met daaraan verbonden horeca met niet meer dan 30% van
het bruto vloeroppervlak, zonder terras en zonder het schenken van
alcoholische dranken;
b. kantoor met loketfunctie;
c. dienstverlening met loketfunctie;
- etc.
h. horeca 4 (horecabedrijven die hoofdzakelijk logies per nacht verstrekken met als
nevenactiviteit het verstrekken van maaltijden en dranken en het houden van
bijeenkomsten/vergaderingen-/ congressen)
- etc.

Op de overige verdiepingen:
a. wonen al dan niet in combinatie met de uitoefening van een aan-huis
verbonden beroep, bed & breakfast of gastouderopvang;
b. etc.
c. short stay (het structureel verhuren van woonruimte voor korte periodes
(van minimaal één week tot maximaal zes maanden).

Verder is daar o.a. ook vermeld: “specifieke bouwaanduiding - orde 2”.

Voor de nadere details en van toepassing zijnde specifieke regelgeving ten aanzien van de bestemming verwijzen wij u uitdrukkelijk naar: ruimtelijkeplannen.nl.

HUIDIGE INDELING:

Kelder:
Ca. 16 m² toegankelijk via luik in het voorste deel van de winkelruimte.

Begane grond:
Ca. 145 m² en globaal als volgt ingedeeld: entree winkelruimte middels portiek in het midden met aan weerszijden etalageruimte. Winkelruimte van ca. 50 m² met etalages, toegang tot de kelder (ca. 1,65 m hoog) en de opgang naar de boven gelegen woonruimte. Achter de winkelruimte bevinden zich op een oppervlakte van ca. 42 m² o.a. diverse magazijnruimten, een kantoorruimte, een ruim invalidentoilet met mechanische ventilatie en een doorgang naar de werkplaats van ca. 50 m² met groot daklicht, diverse vaste kasten, krachtstroom, vluchtwegmogelijkheid en afzuigsysteem.

Eerste verdieping:
Ruime en lichte overloop die tot aan het dak “open” is en door de aanwezigheid van een zeer groot daklicht erg licht is. Toiletruimte met vrij hangend toilet, fontein, urinoir en mechanische ventilatie. Grote woonkamer van zo’n 42 m² aan de voorzijde met 3 grote hardhouten draai-kiepraampartijen met dubbele beglazing en open haard die ook, door het gebruik te maken van de glazen deur, te gebruiken is als houtkachel. Aan de achterzijde van het pand vindt u een royale keuken met toegang naar het zonnige, ruime en beschutte dakterras (West) van ca. 40 m² met berging/schuur van ca. 8 m², die tevens dient als stookruimte en dus plaats biedt aan de cv-ketel en een grote geiser voor het pand. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich tevens een (de ouder-) slaapkamer met hardhouten schuifpui met dubbele beglazing, schuifkastenwand en badkamer en suite met douche, wastafel, ligbad, 2 design radiatoren en mechanische ventilatie.

Tweede verdieping:
Overloop met vaste kast, 2 grote slaapkamers aan de achterzijde; wasruimte met wasmachine-/ drogeropstelling, wastafel in meubel en doorgang naar een doucheruimte met cabine en mechanische ventilatie. Hal met toegang tot vlizotrap naar de 3e verdieping, grote vaste kast en toiletruimte met vrij hangend toilet en fontein. 2 slaapkamers aan de voorzijde waarvan één met naar binnen slaande deuren met Frans balkon en vaste kast.

Derde verdieping:
Via vlizotrap bereikbare zolderverdieping (bergruimte/overig inpandige ruimte/geen stahoogte) van ca. 32 m² met dakkapel, Veluxraam en doorgang naar de vide met beloopbaar deel en vier dubbelwandige lichtkoepels met elektrisch bedienbare zonwering die voor de lichtinval in het trappenhuis en de overlopen op de verdiepingslagen zorgdragen.

STAAT VAN ONDERHOUD / UITGEVOERDE VERBOUWINGEN:
De globale onderhoudstoestand van het pand zal eenieder als redelijk tot goed kunnen kwalificeren. Bij de in het verleden plaatsgevonden verbouwingen en uitgevoerd onderhoud, zijn goede en degelijke bouwmaterialen toegepast die momenteel nog steeds van waarde zijn voor het pand. In het eerste deel van de jaren ’90 is er in het algemeen veel extern groot onderhoud aan het pand uitgevoerd en werd intern met name het woongedeelte van het pand grondig verbouwd en gemoderniseerd naar de toenmalige maatstaven. Naar de smaak en eisen van nu zullen sommige van die destijds uitgevoerde zaken, qua kleurgebruik en toegepaste materialen, wellicht wat “gedateerd” genoemd worden. Destijds zijn de keuken, de toiletten, badkamers met de daarbij behorende werkzaamheden aan leidingwerk, afvoeren, riolering en elektra etc. allemaal aangepakt. Verder is toen het huidige trappenhuis geplaatst en zijn er delen van de verdiepingsvloeren/ plafonds verwijderd om een fijne lichtinval in het trappenhuis en op de overlopen te krijgen. Ook is het woongedeelte (1e, 2e en 3e verdieping) toen geheel voorzien van hardhouten (meranti) ramen, kozijnen, deuren en schuifpui die allemaal zijn voorzien van dubbele beglazing. Tenslotte werd toen ook de zij-goot met het buurpand (nr. 8) vervangen en is er een nieuw schoorsteenkanaal gemetseld met Valbrenta schoorsteenelementen en buitendaks bestaat het kanaal uit een dubbelwandige RVS-pijp. Rond 1994 heeft er een grote en algehele (hoofd)dakrenovatie plaatsgevonden waarbij o.a. de dakbalken en het dakbeschot van het hoofddak (voorzijde/oost) en van het schuine dak (noordzijde) zijn vervangen, alle bovenste platte dakdelen werden voorzien van isolatie en van nieuwe dakbedekking, het schuine dakdeel (noordzijde) eveneens werd voorzien van isolatie en een veluxraam (ouderdom dakpannen is onbekend), de dakbedekking op het lager gelegen platte dakdeel boven de was-doucheruimte op de tweede verdieping is vervangen, zijn verder de 4 dubbelwandige lichtkoepels geplaatst en is tenslotte de goot aan de voorzijde vervangen. Kort daarna werd in 1995 gelijk doorgepakt met het uitvoeren van het buitenonderhoud en werd de voorgevel gereinigd en voorzien van een fraaie knipvoeg. In 2000 was het de beurt aan de dakbedekking onder het dakterras op de 1e verdieping en van de schuur/het stookhok aldaar om vervangen te worden en toen werd tevens de huidige grote dakkoepel geplaatst.

ALGEMEEN:
• Voor de indeling en maatvoering verwijzen wij naar de beschikbare plattegronden van het pand.
• Bouwjaar: ca. 1870 (volgens BAG) / ca. 1893 volgens andere bron en dus het laatste deel van de 19e eeuw.
• Elektra: ca. 8 groepen plus ca. 6 krachtstroom groepen t.b.v. de werkplaats.
• Verwarming: middels Remeha Quinta Pro 65 (ca. 2013).
• Warm water: voor het woongedeelte middels geiser; voor de werkplaats middels close in boiler.
• Meters conform de meetinstructie gebaseerd op de NEN 2580 norm, meetrapporten aanwezig.
• Kadastrale kavelgrootte: 159 m² eigen grond.
• Gelegen in gebied dat is aangewezen als “Beschermd Stadsgezicht”.
• In Bestemmingsplan “Oude Stad” bestemd als “Centrum 2”.
• Gelegen in parkeervergunninggebied “Binnenstad”.
• De gebruikelijke verkoopclausules zijn van toepassing.
• Deels 2% overdrachtsbelasting (woondeel) en deels 6% overdrachtsbelasting (winkel-/bedrijfsdeel) van toepassing.
• Eventueel voordeel overdrachtsbelasting (artikel 13 WBR) wordt ten behoeve van verkoper voorbehouden.
• Oplevering: het pand zal worden overgedragen zoals gezien tijdens de bezichtiging.
• Alle (hierboven en in de verkoopstukken en aanvullende verstrekte informatie) vermelde maten, oppervlakten, inhoud, jaartallen en eventuele bedragen zijn indicatief; hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

!! VOOR BIJZONDERHEDEN EN MEER UITGEBREIDE INFORMATIE VERWIJZEN WIJ U UITDRUKKELIJK NAAR DE VIA ONZE SITE TE DOWNLOADEN BROCHURE !!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.550.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Tussenwoning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 194 m² Perceeloppervlakte 159 m² Gebouwgebonden buitenruimte 43 m² Overige inpandige ruimte 193 m² Externe bergruimte 8 m² Inhoud 1240 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie en dubbel glas Warmwater Geiser eigendom en elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha Quinta Pro 65 (Gasketel uit 2013, Eigendom) Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren, parkeergarage en parkeervergunningen Toelichting Gelegen in parkeervergunninggebied “Binnenstad”. Op loopafstand van twee parkeergarages. Dak Soort dak Plat dak Toelichting Overwegend platte dakdelen. Klein stuk schuin dat is voorzien van dakpannen. Dakisolatie toegepast. Dakrenovatie rond 1994 uitgevoerd. Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Goed Toelichting onderhoud binnen Op bepaalde punten wat gedateerd. Onderhoud buiten Goed Toelichting onderhoud buiten Begin jaren 90 veel groot onderhoud uitgevoerd. Huidig gebruik Winkel-woonhuis Huidige bestemming Zie bestemmingsinfo gemeente. Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Rolluiken, TV kabel, Buitenzonwering, Rookkanaal, Schuifpui, Frans balkon, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Haarlem Sectie D Perceelnummer 11061 Oppervlakte 159 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.