Haarlemsche Huizen Makelaars

Jansweg 48
2011 KN Haarlem
Tel: 023-5428408
info@haarlemschehuizen.nl
Harmenjansweg 7 rood, 2011 AZ Haarlem Vraagprijs € 329.000,- k.k.
Harmenjansweg 7 Rood in Haarlem 2011 AZ

Omschrijving

RUIME 4-KAMER HOEK-BOVENWONING (ca. 94 m2) MET 2 BALKONS gelegen op een mooie locatie aan de rand van het centrum, met uitzicht op het Spaarne, op de hoek met de Scheepmakersdijk. Er zijn veel leuke originele en voor de bouwperiode (ca. 1911) kenmerkende details bewaard gebleven (o.a. de “trekbel”, paneeldeuren, servieskast, kookschouw, marmeren schouwen en een suitestel met paneeldeuren in de woonkamer, een mooi gedetailleerd trappenhuis, etc.). De woning dient wel aan de huidige wooneisen aangepast en dus gemoderniseerd te worden, maar dan heb je ook een pareltje van een bovenwoning op een fijne centrum locatie.

De woning is gelegen in een bijzonder en historisch deel van Haarlem. Enerzijds ben je met enkele minuten lopen in het hart van het centrum of op het NS station en anderzijds sluit je binnen enkele autominuten aan op de belangrijkste uitvalswegen. Ideaal gelegen dus, direct achter het mooie Spaarne en nabij het centrum met al z’n voorzieningen en ook zeer nabij de winkelstraat Amsterdamstraat met een ruim assortiment aan diverse winkels en supermarkt voor alle dagelijkse benodigdheden. Aan de overzijde van de weg, in het 2e deel van de Scheepmakersdijk vind je speeltuin “De Glasblazers” en ook voorzieningen zoals kinderopvang en een basisschool zijn vlakbij.

In dit deel van de stad ligt een stuk historie van de Haarlemse Scheepsbouw uit vervlogen tijden, hetgeen je op diverse plekken nog steeds kunt waarnemen. Het om de hoek gelegen Restaurant Zuidam is bijvoorbeeld gehuisvest in een oude scheepswerf. Het restaurant heeft een heerlijk terras aan het Spaarne waar je op zonnige dagen tot laat in de avond nog naar de langsvarende bootjes kunt kijken en van de zon kunt genieten totdat die ondergaat. Eveneens direct om de hoek ligt één van Haarlems’ bekendste historische “landmarks”, namelijk “Molen De Adriaan”.
Al met al dus een bijzonder en aantrekkelijk deel van de stad dat volop in ontwikkeling en (her)ontdekt is. Zo is er aan de Spaarne-oever bij de molen en het restaurant een prachtige steigerpromenade met zitbanken en aanlegmogelijkheid voor bootjes gerealiseerd. Ook is er iets verderop een nieuw, kleinschalig woonwijkje “het Scheepmakerskwartier” gerealiseerd met onder andere luxe woningen aan de Spaarne-oever en zal de voormalige koepelgevangenis die niet meer in gebruik is en is aangewezen als Rijksmonument in de toekomst ook worden her-ontwikkeld, om maar een paar voorbeelden te noemen.

INDELING:

Begane grond:
Entree; hal met meterkast; opgang.

Eerste verdieping:
Overloop; toilet; eenvoudige keuken met de originele servieskast en kookschouw. Woonkamer en suite met goede breedtemaat van 4,05 m (totaal ca. 34 m²) met woongedeelte aan de voorzijde, zwart marmeren schouw en openslaande deuren naar een klein en zonnig balkonnetje (Zuid-Oost). Vanuit de woonkamer en vanaf het balkonnetje is er een fraai uitzicht op o.a. het Spaarne, de Catharijnebrug met het kenmerkende koperen brugwachtershuisje en de prachtige witte kerktoren van de Bakenesserkerk. Aan de achterzijde het eetgedeelte met vaste kasten, zwart marmeren schouw en openslaande deuren naar een iets groter tweede balkon (Noord-West) aan de achterzijde.
Ook is er op deze verdieping aan de voorzijde nog een slaap-, werk- of bergkamer (ca. 4,4 m²) aanwezig.

Tweede verdieping:
Overloop met wasmachine-aansluiting, warmwater boiler, Veluxraam en de mogelijkheid om met een (losse) trap de bergvliering te bereiken. Eenvoudige badkamer met Veluxraam, wastafel en ligbad. 2 slaapkamers (respectievelijk ca. 16 en 8 m²) aan de voorzijde beiden met dakkapel en vaste kast.

Vliering:
Via losse trap bereikbare (berg)vliering.

ALGEMEEN:
• Voor de exacte indeling en maatvoering verwijzen wij u naar de
  beschikbare plattegronden van de woning;
• Bouwjaar: omstreeks 1911;
• Elektra: 4 groepen met aardlekschakelaar;
• Verwarming: middels gaskachels;
• Warm water: middels elektrische Daalderop 80 liter boiler;
• Deels dubbele beglazing aanwezig;
• Energielabel: info volgt;
• Woonoppervlakte: ca. 94 m² / gebouw gebonden buitenruimte (balkons):
  ca. 3 m² / Inhoud woonfunctie: ca. 330 m³ e.e.a. conform de meetinstructie
  gebaseerd op de NEN 2580 norm, meetcertificaat aanwezig;
• Gelegen in gebied dat is aangewezen als “Beschermd Stadsgezicht”;
• Gelegen in parkeervergunninggebied Oost “Zone C” en dus, direct en zonder
  wachttijden, 2 parkeervergunningen (tegen progressief tarief) te verkrijgen via de
  Gemeente. Voor nadere details en de regeling omtrent bezoekersparkeren (gewijzigd
  per 1 okt. 2018) verwijzen wij u naar de site van de gemeente Haarlem;
• 1/2e aandeel in de kleine VVE met in totaal 2 appartementsrechten;
• De VVE is nu nog “slapend” en dus (nog) geen servicekosten verschuldigd en/of
  onderhoudsreserve aanwezig;
• De VVE wordt momenteel door de 2 eigenaren/leden op punten geactiveerd
  (KvK en verzekering);
• Oplevering: in overleg, kan spoedig;
• Alle vermelde maten, oppervlakten, jaartallen, bedragen etc. zijn indicatief; hieraan
  kunnen geen rechten worden ontleend.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 329.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement bovenwoning Bouwjaar 1911 Bouwjaar toelichting omstreeks Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum, in woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 94 m² Gebouwgebonden buitenruimte 3 m² Inhoud 330 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Gelegen op 2e woonlaag Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater Elektrische boiler eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren en parkeervergunningen Toelichting Gelegen in parkeervergunninggebied Oost “Zone C” en dus, direct en zonder wachttijden, twee parkeervergunningen (tegen progressief tarief) te verkrijgen. Dak Soort dak Lessenaardak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht en kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Toelichting onderhoud binnen Dient inwendig geheel gemoderniseerd te worden. Onderhoud buiten Redelijk tot goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rookkanaal Kadastrale gegevens Gemeente Haarlem Sectie D Perceelnummer 9392 Index A-2 Eigendomssituatie Volle eigendom