Mijn favorieten

Verhuur


Het verhuren van woningen is vaak een complexe bezigheid. Het vergt een hoop tijd om de juiste huurder te vinden op een zo kort mogelijke termijn. Leegstand is voor een verhuurder immers een kostenpost. Haarlemsche Huizen is uw partner in deze. Met de juiste kennis op de onroerend goed markt, expertise en vooral enthousiasme om uw woning op professionele wijze te verhuren. En dit alles geheel volgens NVM-normen. Met Haarlemsche Huizen als partner verhuurt u zorgeloos uw woning.

Met een groot bestand aan woningzoekenden, connecties in het Nederlandse bedrijfsleven als ook internationale organisaties, kunnen wij voor u de juiste kandidaat vinden. Deze kandidaten worden vooraf gescreend middels de zogenaamde NVM Woontoets. Dit is een deskundige screening, speciaal ontwikkeld voor de vastgoedsector. Hiermee kan de makelaar een zeer gedegen onderzoek verrichten naar de identiteit en de kredietwaardigheid van een potentiële huurder. Als verhuurder loopt u het risico te verhuren aan personen die achteraf niet betalen, geld witwassen of op het randje van een faillissement naar de schuldsanering wankelen. Verhuurders dan wel hun makelaar krijgen steeds vaker te maken met huurders die over valse legitimatiebewijzen beschikken en beloftes doen die ze niet nakomen. Verhuurders lopen daarmee het risico om in aanraking te komen met illegale bewoning of hennepteelt. De makelaar heeft met de NVM Woontoets een extra tool in handen om de kandidaat-huurders vooraf aan een gedegen screening te onderwerpen om daarmee het risico voor een verhuurder te verkleinen te verhuren aan een niet geschikte huurder.
 
De NVM Woontoets bestaat uit 3 onderdelen:
  • ID-verificatie: alle typen identiteitsbewijzen (zowel uit Nederland als uit het buitenland) worden gecontroleerd op echtheid, vermist en gestolen;
  • Creditcheck: informatie uit openbare bronnen over o.a. incasso, onroerend goed, telefoon, bedrijf, curatele en verhuizingen;
  • Specifieke woonvragen: op basis van een aantal harde (controleerbare) en zachte (dossieropbouw) vragen worden mogelijke risicofactoren nagegaan.
Daarnaast wordt door ons ook nog onderzoek gedaan bij het centraal insolventie- en curateleregister. Indien de woning via Haarlemsche Huizen wordt verhuurd, weet je derhalve zeker, dat er vóór het sluiten van de huurovereenkomst een grondig onderzoek naar de kandidaat-huurder(s) heeft plaatsgevonden en verhuur je dus veiliger en met een stuk minder kopzorgen.

Uiteraard moet de potentiële kandidaat voldoen aan het door u vooraf afgegeven profiel. Mochten wij niet direct beschikken over de juiste kandidaat dan zullen wij middels het NVM-uitwisselingssysteem Realworks, onze internetsite, onze mailingen en eventueel advertenties de woning voor u aanbieden. Ook zullen wij uw woning publiceren op de sites Funda, Facebook, Twitter en Youtube.

Kortom vele voordelen voor u om voor Haarlemsche Huizen als verhuurpartner te kiezen. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn daarin vanzelfsprekend. En we gaan nog verder. Uiteraard  verzorgen wij voor u de huurovereenkomst conform NVM-normen en bepalingen en doen wij de oplevering aan de huurder met een uitgebreid inspectierapport. Indien u dit wenst, kunnen wij ook voor u de woning beheren.

Als u geïnteresseerd bent in onze verhuurdiensten kunt via het contactformulier uw woning opgeven. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.